Att jobba på en flyttfirma ger dig träning under arbetsdagen

En aktiv vardag

Gillar du tanken på att ha ett jobb som innebär fysisk aktivitet? Många föredrar dessa framför arbeten där man sitter still framför en datorskärm mer eller mindre hela dagen och det finns faktiskt en hel del att välja mellan om man tillhör en av dom som gillar det förstnämnda. Att till exempel arbeta på en flyttfirma innebär minst sagt en hel del fysisk aktivitet och lika så för en cyklande brevbärare samt många yrken inom hantverkarbranschen. Nedan följer några tips på vad man kan söka sig till om man vill få bra träning och motion under sin arbetsdag.

Jobba på flyttfirma

Den som arbetar på en flyttfirma spenderar inte helt sällan sina dagar med att gå upp och ned för hundratals trappsteg och dessutom med tunga flyttkartonger och möbler i händerna. Det krävs en hel del styrka för att orka med och man kommer garanterat bygga mer muskler ju längre man jobbar. Att arbeta på en flyttfirma innebär givetvis andra delar också, så som att köra bil och större transporter men den mesta tiden av arbetsdagen är aktiv och absolut inte stillasittande, du kan också få avdrag för företagsflytt.

Brevbärare

Precis som för den som jobbar på en flyttfirma har man även som brevbärare ett väldigt aktivt arbete. Man kan man i många fall välja att använda en cykel istället för en bil när man gör sina rundor för att dela ut folks post och dessutom springer man ofta upp och ned för en hel del trappor även här. På så vis får man sin dagliga dos av motion, och förmodligen mer därtill, redan under sin arbetsdag. I många städer där vintrarna är mildare kan man se brevbärare komma på cykel även då. Man jobbar vanligtvis inom ett visst distrikt men det kan skilja sig en aning beroende på om man bor i en stor eller liten stad men oavsett om man cyklar samma runda eller om det skiljer sig från dag till dag så är det benen som får jobba.

Hantverkare

Mer eller mindre alla hantverkaryrken innebär fysiska arbetsuppgifter i någon utsträckning. Som takläggare klättrar man upp och ned på tak och man ägnar sig även åt en hel del tunga lyft. Ungefär detsamma gäller för en snickare och flera andra roller i branschen. Man kan enkelt räkna med att gå många steg under en arbetsdag, arbetsställningar som stärker men kanske även sliter på kroppen samt flera andra fysiska moment. Det gäller att ta väl hand om sig så att man inte skadar sig, just eftersom fysisk ansträngning dagligen även kan vara påfrestande.

Prata med stockholmsflyttfirma.se om du söker jobb som flyttkille.