Det är tufft att jobba med kontorsflytt

Vill du ha fysiska arbetsdagar? Här är jobben för dig

En del föredrar stillasittande jobb som inte innebär någon ansträngning alls och andra föredrar hårda och tunga arbetsdagar som liknar hårda träningspass. För den som föredrar det sistnämnda finns mycket att välja bland, både yrken som kräver utbildning i Göteborg och dom som inte gör det. Nedan följer några förslag på fysiska arbeten för dig som gillar att hålla igång om dagarna.

På flyttfirma som utför kontorsflytt

Upp och ner för trappor med tunga möbler och välfyllda flyttkartonger i händerna dagarna i ända. Att arbeta på en flyttfirma är minst sagt ett fysiskt arbete och den som arbetar här kommer troligtvis inte behöva träna särskilt mycket på fritiden.

Du kommer garanterat upp i många tusen steg varje dag och detta samtidigt som du bär på många extrakilon. Det krävs dock såklart att man är någorlunda stark redan innan man kan börja arbeta på en flyttfirma eftersom det blir svårt att genomföra en kontorsflytt över huvud taget annars.

Inom skogsindustrin

Att jobba ute i skog och mark skiljer sig från att jobba på en flyttfirma på väldigt många sätt men likheten ligger i den fysiska aktiviteten som kommer dagligen. En renodlad ”skogshuggare” behöver mycket muskler för att klara av arbetsdagen och att fälla träd och annat tillhörande skogsarbete är tyngre än vad dom flesta tror.

Att arbeta i terräng med begränsad framkomlighet innebär också att man kommer gå till fots en hel del. Dessutom bär man på tung utrustning vilket blir en extra utmaning och det är inte alltid lätt att ta sig fram vara för att man går. Många arbeten inom skogsindustrin kräver dock högre utbildning men är det något man brinner för och lockas av kan det kanske vara värt några år i skolbänken för att nå dit.

Gruvarbetare

Jobb i gruva är inte som att utföra kontorsflytt göteborg direkt men kan ändå vara väldigt krävande och här gäller det verkligen att man har fysiska förutsättningar. Gruvor finns dock inte överallt och man kan komma att behöva flytta för att ta ett sådant jobb. Man får hur som helst räkna med att rör på benen en hel del samt att det förkommer en hel del tunga lyft. Inte heller här kommer man behöva träna särskilt mycket på sin fritid för att hålla sig i bra form.

Jobb på flyttfirma, i skogen eller i en gruva. Arbetsplatserna och uppgifterna skiljer sig enormt och gillar man att arbeta fysiskt finns något för dom flesta smaker. Även ställningsbyggare, cyklande brevbärare och snickare är några andra förslag för den som vill röra mycket på sig under arbetsdagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *