Tips för när man har anlitat en flyttfirma

Det är inte alltid som fastighetsförvaltning går rätt till när fastighetsägare har anlitat förvaltning av en flyttfirma. Eftersom det är hård konkurrens i den här branschen så kan vissa företag locka med väldigt låga priser och sen skickar oväntade räkningar för tillägg som man kanske trodde ingick. Det är också vissa som sköter själva deras fastighetsförvaltning dåligt så att de sen ska kunna ta betalt för extra tjänster som inte ingår i det vanliga avtalet. Här ska vi gå igenom lite att tänka över innan man anlitar fastighetsförvaltning.

Felavhjälpning i avtalen
Då man ska skriva kontrakt med de som ska utföra din fastighetsförvaltning så är det ett bra tips att ta med underhåll som är felavhjälpande i avtalen på 4-6 000 kronor per gång. Effekten av det är att man måste se till att sköta sin fastighetsförvaltning med omsorg. Det blir också lättare för den som har anlitat fastighetsförvaltning då den inte behöver få flera extra fakturor på små belopp hela tiden.

Att ta hjälp av en konsult vid anlitandet av fastighetsförvaltning
Det finns firmor som hjälper dig med att skriva avtal och göra upphandlingar mellan dig och den som ska sköta din fastighetsförvaltning. Det är dock ganska dyrt och kan kosta uppemot 100 000 kronor för den här tjänsten. Om man är en liten firma som äger en fastighet så blir denna summan hutlöst och onödigt dyrt men är det så att man är ett större bolag som behöver fastighetsförvaltning så är det väl värt pengarna som inte är så mycket för de större bolagen.

Att anlita fastighetsförvaltning på egen hand
Det blir mycket billigare där och då att anlita fastighetsförvaltning själv men då det är mycket juridiska moment, försäkrings punkter och andra finstilta saker som man kanske inte tänker på så kan det kosta dig mer i längden att anlita fastighetsförvaltning själv som flyttfirma. Att ringa en firma och få en offert på fastighetsförvaltning är riskabelt då den offerten är gjort av firman och inte efter var just du faktiskt behöver. Det är då firman som satt ihop detta paket åt dig och du kanske inte kommer att bli nöjd alls med detta avtal. Det kan också bli så att du kommer att få betal för en massa extra saker senare som du kanske trodde ingick i offerten och avtalet.

Så när du ska titta igenom vilken fastighetsförvaltning det finns att välja på och du väljer att göra det själv så se verkligen till att du har kollat igenom varenda liten detalj i avtalet och åk till firman som ska sköta din fastighetsförvaltning och säg vad just du behöver och vad du inte behöver. Kolla igenom alla deras tjänster och skapa ett paket som passar dig och få ett pris utefter det.