Vad gör designern på en webbyrå?

Om du nån gång samarbetat med en webbyrå av den större storleken får du ofta hjälp av ett team. Gruppen är en sammansättning av olika roller som ska hjälpas åt för att leverera bästa tänkbara resultat till dig. Här går vi igenom vilka uppgifter en designer, eller AD, har på en webbyrå.

Samarbetar med teamet

När ett stort webbprojekt ska drivas igenom och en ny webbsida görs för ett företag med en bra budget. Då kommer mer än bara layout och några texter ändras. En webbyrå brukar då arbeta i team och här spelar designern en viktig roll. Koncept ska tas fram, idéer ska presenteras och berättelser ska utformas. Allt detta kan en designer bidra till.

Hemsidor

En hemsida har förstås en teknisk plattform i grunden men det människor upplever är design och layout. En webbyrå utmärker sig om de kan leverera snygga och användarvänliga webbsidor där det är enkelt för kunden att hitta rätt och få hjälp.

Annonser

Många företag tar hjälp av byråer för att driva deras digitala annonskampanjer. Här är det ofta upp till byråns designer att ta fram annonser som både är tilltalande för ögat och driver konverteringar. Det kan både röra sig om annonser på Facebook och Instagram men även för webbsidor som Aftonbladet och Svenska Dagbladet.

Mätbarheten utmanar teamet

En designer och hans team måste hela tiden prestera på topp. Digitala kampanjer är mätbara på detaljnivå hos en webbyrå göteborg vilket gör att den som slarvar förlorar pengar för sina kunder, och det syns direkt. En bra kombination är en analytiker som ser effekterna av designers olika grepp och tillsammans kan de leverera bra resultat.

Loggor och grafiska profiler

Om någon gör en ny webbsida är det vanligt att de också gör om företagets stil och uttryck. En webbyrå med en riktigt bra designer anställd kan hjälpa företaget att göra uttryck för sina visioner i det grafiska och visuella. Som exempel vill många företag upplevas moderna och ett bra sätt att göra det är att visa nytänkandet utan att säga det.

E-postutskick

En e-handel har ofta tusentals personer på sin e-postlista. Befintliga kunder som har en relation till butiken men som inte handlar just nu. De här personerna måste vårdas och påminnas om att verksamheten finns. Med hjälp av en designer kan man skapa e-postutskick som uttrycker varumärket med sina bilder och former.

Events

Byrån själv behöver marknadsföra sig och vårda sina kunder. Ett bra sätt att göra det är att skapa events där man bjuder in sina nya och gamla kunder. Här kan en designer bidra med allt från att ta fram intressanta koncept till att utforma spännande inbjudningskort.

Slutligen

Som designer fyller man en viktig funktion på den digitala byrån. Trots att man inte arbetar med vare sig programmering eller texter hjälper man kunderna och den egna byrån på många olika plan. Det vi går igenom här var:

  • Samarbete med teamet för konceptutveckling
  • Design av hemsidor
  • Utforma annonser
  • Grafiska profiler och formspråk
  • Utforma E-postmallar
  • Skapa kundevents för den egna byrån

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *